Izvor: Blic, 26.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor nadgleda Končulj

Kfor nadgleda Končulj

BUJANOVAC Prekjučerašnji napad albanskih terorista na policijski punkt u Končulju šesti je u proteklih mesec dana, a ukupno 11. na tu kotu. To je i 40. incident od kada je Kfor stigao na Kosovo i uz administrativnu granicu uspostavljena demilitarizovana zona.

Poslednji napad, koji se dogodio nešto iza podneva, prošao je bez posledica, ali je jedan minobacački projektil 'prebacio' cilj i pogodio dvorište kuće Albanca Ruždija Ljimanija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Povređenih nije bilo, jer je porodica Ljimani bila van dvorišta.

Put Bujanovac Gnjilane i punkt u Končulju u poslednje vreme su sve češća meta terorista iz Dobrosina. Tom saobraćajnicom dnevno prođe i nekoliko stotina vozila, u kojima su uglavnom Srbi sa Kosova.

Sve to je zabrinulo i komandu Kfora na Kosovu, koja je u nekoliko navrata upozoravala vođe navodno raspuštene 'Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca'. Pošto od upozorenja dosad nije bilo koristi, komanda međunarodnih snaga ovo područje sve češće kontroliše i kamerama iz bespilotnih letelica. R. I.

Prihvaćeno objašnjenje o poseti ministra Ojdanića

Moskva dobila oproštaj iz Haga Ministar pravde SRJ teško izvređao Karlu del Ponte Kfor nadgleda Končulj

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.