Izvor: S media, 01.Okt.2012, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarina Rebrača opet na sudu

Suđenje bivšoj manekenki i vlasnici Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama, zbog sumnje da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara sa računa tog Fonda, biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu.

Pored Rebrače, sudi se njenoj majci Sandrini Bogunović, Slađani Mironiji i Mirjani Hristić. Optužene su za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zatvora.

One se terete da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila i tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića.

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

"Nikada mi nije bila namera da zadržim uplaćene donacije. To nije bilo u mojoj svesti. Ja sam samo želela da Fond radi što bolje i da se realizuje što više akcija, sa što manjim troškovima", navela je Rebrača, izlažući odbranu u maju.

(Tanjug)

FOTO: S media/Marko Stevanović

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Sutra se nastavlja suđenje Katarini Rebreči

Izvor: Blic, 01.Okt.2012

BEOGRAD - Suđnje bivšoj manekenki i vlasnici Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama, zbog sumnje da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara sa računa tog fonda, biće nastavljeno sutra u Višem sudu u Beogradu...Pored Rebrače, sudi se njenoj majci...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.