Karadžić izlazi pred sudiju Bonomija 29. avgusta

Izvor: Blic, 22.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić izlazi pred sudiju Bonomija 29. avgusta

Novoimenovani pretpretresni sudija u procesu protiv Radovana Karadžića, Britanac Jan Bonomi, potvrdio je danas da će se bivši predsednik Republike Srpske u sledeći petak, 29. avgusta, pred Haškim sudom izjasniti o krivici. Izjašnjavanje će biti održano u Sudnici jedan, s početkom u 14.15 sati, saopštio je Tribunal.

Karadžić se prvi put pred sudijom Tribunala pojavio 31.jula, kada je zatražio da izjašnjavanje o krivici bude odloženo za 30 dana, kako bi imao vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da prouči optužnicu.

Ranije danas je predsednik Tribunala Fausto Pokar za članove sudskog veća odredio sudije Patrika Robinsona (Jamajka), kao predsedavajućeg, Mišel Pikar (Francuska) i Bonomija, koji je određen da vodi pretpretresni postupak do početka suđenja Karadžiću.

Robinson i Bonomi su stalne sudije sudskog veća broj tri, dok je Pikar sudija ad litem, koja je odlukom predsednika Tribunala imenovana za člana sudskog veća.

Optužnica tereti Karadžića za genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima koji nisu pripadali srpskoj zajednici u Bosni i Hercegovini tokom rata devedesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.