Izvor: Blic, 09.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamion jurnuo na nas

Kamion jurnuo na nas

Mina Miljković, 14-mesečna beba, poginula je u subotu oko 19.30 sati, kada je na kolica u kojima se nalazila naleteo kamion KŠ - 165-29, kojim je upravljao Goran M. Savić (38). Tom prilikom teško je povređena i Milanka Mitić (48) koja se takođe kretala trotoarom Ulice Radomira Jakovljevića, preko puta prodavnice 'Freš'.

Prema rečima očevidaca, kamion se kretao iz pravca grada prema Bagdali. Vozač je iz za sada nepoznatih razloga izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontrolu, prešao na drugu stranu ulice, naleteo na električni stub i pešake na trotoaru, Mininu majku Kseniju, koja je gurala kolica i Milanku Mitić (48), koja im je išla u susret.

- Ta žena sa kolicima išla je prema meni, ali pre no što sam se onesvestila sećam se i kamiona koji je prešao put velikom brzinom i naleteo na sve nas - seća se Milanka Mitić, koja, kako saznajemo od dežurnog doktora Aleksandra Kitanovića, zbog preloma dva rebra i povreda glave leži na hirurgiji kruševačke bolnice.

- Krenula sam na kafu kod oca, koji tu blizu stanuje, i svratila u trafiku da kupim cigarete. A onda je bilo kao u filmovima strave i užasa. Videla sam kada je vozač manjeg kamiona pokušao da zaobiđe veći, parkirani. Onda je skrenuo na našu, suprotnu stranu, udario u kolica, pa valjda posle u banderu. Možda nas je i ta bandera spasila, inače bismo bili svi gotovi. Metalni stub je pao preko nekih kola. Sećam se i da je ta žena pala pored mene.

Kada se naša sagovornica osvestila, bilo je, kaže, mnogo sveta naokolo.

- Taj momak što je vozio kamion držao me je za ruku i nešto mi govorio i zvao me. Prskali su me vodom i bilo je mnogo krvi na sve strane. Još su mi u glavi ta plava kolica, to nikada neću zaboraviti - seća se Milanka. - I moja deca su videla mesto udesa i kažu da su kolica sva zgužvana i spljeskana - priča Milanka koja se iz Prištine doselila pre nekoliko godina i u Kruševcu živi sa sinom, ćerkom i svekrom.

Policijska istraga tragičnog udesa je u toku. N. I. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.