Izvor: Politika, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerom snimao šlepere

Goran Milošević, bivši inkasant "Puteva Srbije", izjavio je na suđenju "drumskoj mafiji" da je kamerom snimio dva kamiona koja su nelegalno prošla naplatnu rampu. Kada je vozače zamolio da mu pokažu kartice, na njima je pisalo da su putarinu platili osam sati pre nego što se to stvarno dogodilo.

Prema optužnici, inkasanti su štampali "klonirane" kartice za naplatu putarine za šlepere. Jedna od njih uredno je evidentirana u računarskom sistemu, dok je druga naplaćivana bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ikakvog traga u dokumentaciji.

Sud još nije odlučio da li će Miloševićev snimak biti uvršćen u dokazni materijal. Svedok je izjavio da je, u nameri da dokaže malverzacije u firmi iz koje je otpušten u januaru 2006. godine, od poverenika za informacije od javnog značaja zatražio dobijanje listinga o prolasku vozila kroz naplatnu rampu iz firme "Putevi Srbije". Želeo je da taj listing uporedi sa svojim snimkom i karticama vozača kamiona da bi mogao da dokaže zloupotrebe.

Iz "Puteva Srbije" stigao je odgovor sa potpisom generalnog direktora Branka Jocića da takve informacije predstavljaju poslovnu tajnu i da Milošević ne može da ih dobije. Na naredbu Vrhovnog suda Srbije, svedok je dobio listinge i juče ih je dostavio Specijalnom sudu.

Goran Milošević je izjavio da je sumnjao da Jocić sa svojim rukovodiocima stoji iza zloupotreba, međutim, direktor je kasnije smenio sve ljude čiji je posao bio da spreče malverzacije. Kazao je da je "u vrhu svega bio Miloš Nedeljković", bivši finansijski direktor, koji je, prema rečima svedoka, napravio "društvo slabovidih i nagluvih i stvorio uslove da se tako radi". On je imenovao zaposlene u unutrašnjoj kontroli, čiji je posao bio da spreče malverzacije sa naplatom putarine.

On je naveo da je u "Putevima Srbije" radio šest godina na određeno vreme. Bio mu je sumnjiv rad unutrašnje kontrole. O svojim sumnjama pisao je na forumu sajta parlamenta, ali mu se nijedan poslanik nije javio, iako je svako mogao da pročita njegov tekst pod naslovom "Kriminal u državnim organima".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.