Izvor: B92, 01.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaličanin negirao optužnicu

Beograd -- U utorak je nastavljeno suđenje pripadnicima "zemunskog klana", za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Proces je nastavljen svedočenjem optuženog pripadnika tog klana Milomira Kaličanina, koji je negirao da je učestvovao u ubistvu Željka Škrbe i Nenada Batočanina, ali je priznao da je viđao ubijenog vođu klana, Dušana Spasojevića.

"Ne osećam se krivim i ne priznajem da sam pomagao pri ubistvu. Spasojevića sam poznavao samo sa fudbala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji smo igrali po Beogradu", rekao je Kaličanin u Specijalnom sudu. On je dodao da je Spasojević dolazio sa svojim ljudima na fudbal, dok su sa strane Kaličanina igrali nekadašnji prvotimci Partizana Saša Ilić, Danko Lazović, Dragoljub Jeremić i Radovan Radaković.

"Škrba i Nenad Batočanin su moji prijatelji i ne mogu da shvatim da sam optužen za pomaganje pri njihovom ubistvu", rekao je Kaličanin. Međutim, predsedavajući sudskog veća je, nakon toga, pročitao iskaz iz istrage u kome Kaličanin priznaje učešće u krivičnom delu, a u kojem je, između ostalog stajalo: "Bagzi mi je rekao da proverim kada na stadion u teretanu dolazi Škrba i koja kola vozi, obećavši mi za to deset hiljada evra. Milan Jurišić mi je dao mobilni telefon specijal na koji će me zvati da javim da li su u teretani."

Kaličanin je zatim, rekao da je on dao izjavu, ali da mu je policija posle 20 minuta donela da potpiše nešto što on nije video. On je demantovao da poznaje Jurišića.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi odbranu trebalo da da bivši policajac Slobodan Pažin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.