KUĆNI PRITVOR Teči pedofilu kazna NANOGICA

Izvor: Blic, 03.Feb.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUĆNI PRITVOR Teči pedofilu kazna NANOGICA

Zlatku Batu (61), penzioneru iz Kusatka koji je krajem prošle godine osuđen na tri godine i dva meseca zatvora zbog obljube maloletne rođake S. S. određena je mera elektronskog nadzora do pravosnažnosti presude, saznaje "Blic" u Višem sudu.

To praktično znači da če on biti u kućnom pritvoru, sa spravom poznatom kao "nanogica", jer mu je izrečena mera zabrane napuštanja kuće u Kustaku. Njemu je ova mera izrečena zbog bojazni od bekstva.

Kućni pritvor će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objašnjavaju u sudu, trajati najduže do pravosnažnosti presude.

Bat je, podsetimo, osuđen jer je tužilaštvo prezentiralo dokaze da je on od 2006. do 2011. godine u više navrata imao nedozvoljene polne radnje sa maloletnicom, koja mu je pri tom i rod.

On je, i u sredu, na sednici veća koje je odlučivalo o njegovom mogućem vraćanju u pritvor, tvrdio da je nevin, kao garanciju da neće napustiti zemlju, pošto osim srpskog ima i hrvatsko državljanstvo, ponudio je kuću u kojoj će sada biti, ali sa nanogicom.

- Ni pet kuća ne može da bude dovoljno za ono što je on učinio mom detetu. Uostalom, ništa se, pa ni ta kuća ne vodi na njega, sve glasi na njegovu ženu - kaže J. S., otac maloletne žrtve, koji takođe sa nestrpljenjem iščekuje odluku veća.

Da podsetimo, Viši sud u Smederevu pustio je Bata 30. januara 2016. iz pritvora pošto mu je izrekao prvostepenu presudu koja ne predviđa produžetak pritvora do pravosnažnosti - jer je izrečena kazna manja od pet godina zatvora.

Bat je osuđen jer je tužilaštvo predstavilo dokaze da je on od 2006. do 2011. godine u više navrata imao nedozvoljene polne radnje sa maloletnicom od njene šeste do jedanaeste godine, koja mu je pritom i rođaka.

Bat i tužilac imaju pravo da u roku od tri dana od prijema rešenja upute žalbu Apelacionom sudu, a taj rok počinje da teče od uručenja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osuđeni pedofil u kućnom pritvoru

Izvor: Večernje novosti, 03.Feb.2017

Zlatko Bat 61 iz Kusatka osuđen na tri godine i dva meseca zatvora zbog obljube maloletne rođake S. S. ostaće u kućnom pritvoru do pravosnažnost presude, saznaju "Novosti" SMEDEREVO - Zlatko Bat 61 iz Kusatka osuđen na tri godine i dva meseca zatvora zbog obljube maloletne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.