Izvor: Blic, 14.Avg.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI OBRAČUN HULIGANA Ko su navijači na koje je pucano u sred bela dana u Beogradu?

Beograd je juče usred bela dana bio poprište krvavog vatrenog obračuna navijača. Najpre je ranjen Vladimir Mileusnić (30) u Rakovici, a dva sata kasnije i Alen Kostić (31) u Železniku, koji je jutros podlegao povredama. Osumnjičeni za oba napada su uhapšeni.

Kako saznaje "Blic", grupa navijača potukla se juče oko 13 sati u parku u Ulici Stevana Opačića na Miljakovcu, gde je bio i Vladimir Mileusnić, inače navijač grupacije navijača Partizana "Jang bojs". Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očevidaca, on se u jednom trenutku izdvojio iz opšteg meteža i krenuo da beži na parking.

- Tu ga je nekoliko njih sustiglo, a zatim se čulo nekoliko pucnjeva. To je bilo strašno, deca su bila u parku kada se sve desilo i odmah su se razbežala! Pričaju ljudi da su ih čuli prethodno da se svađaju oko devojke, a onda su i zapucali - kaže u šoku D. I., jedan od stanara obližnjih zgrada.

Pročitajte još:

Ranjeni Mileusnić prevezen je najverovatnije privatnim vozilom u Urgentni centar, gde je zbrinut na Odeljenju hirurgije zbog prostrelne rane ramena.

Na lice mesta izašla je odmah policija, koja je privela N. V. (22) i U. O. (25), a kako nezvanično saznajemo, oni su odranije poznati policiji.

Ko je Vladimir Mileusnić Lemi

Član je grupacije "Jang bojs", koja je dugo bila podgrupa "Zabranjenih". Kako kažu upućeni, Vladimir Mileusnić u poslednje vreme nije baš aktivan na tribinama. Neprikosnoven je na Miljakovcu, gde se pita za svaku sitnicu.

Već oko 15.30 zapucalo se i u Železniku, u Ulici radnih akcija 26, gde je ranjen Alen Kostić zvani Kubi, vođa navijačke grupe Partizana - "Zabranjeni".

- Zatečen je muškarac koji je zadobio povrede vatrenim oružjem, zbog čega je prevezen u Urgentni centar - saopštili su iz MUP-a.

Zbog sumnje da je pokušao da ubije Kostića automatskim oružjem, policija je uhapsila N. E. (25). Iz MUP-a je saopšteno da je u toku rad na rasvetljavanju svih okolnosti događaja, a da su veliku pomoć pružili i građani koji žive nedaleko od mesta hapšenja. Građanima se na podršci i strpljenju zahvalio i ministar Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju.

Ko je Alen Kostić Kubi

Alen Kostić Kubi već je ranjavan pre tri godine u Železniku, gde su u njega ispaljena četiri hica, a njegovo ime se pojavljivalo u brojnim policijskim istragama.

U oktobru iste godine kada je ranjen, Kostića su teretili za pokušaj ubistva jer se sumnjalo da je štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, kada je pušten da se brani sa slobode. Grupa "Zabranjeni", koju predvodi, izdvojila se iz ogranka Partizanovih navijača "Alkatraz" nakon incidenta 2009. posle utakmice Tuluza i Partizana u kome je stradao Bris Taton. Od tada su Kostić i Đorđe Prelić, vođa "Alkatraza", u sukobu.

Kostić je podlegao povredama koje je zadobio u obračunu.

Majke sa navijačima u Urgentom

Vladimir Mileusnić i Alen Kostić završili su skoro soba do sobe u Urgentnom centru, gde su naši reporteri zatekli njihove majke, ali i članove njihovih grupa.

Među njima se šuškalo da su za napad odgovorni navijači Crvene zvezde, ali ne i zbog čega je nastao sukob.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAVIJAČ PODLEGAO POVREDAMA nakon pucnjave u Železniku

Izvor: Telegraf.rs, 14.Avg.2016

A. K. (28) jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koji je ranjen u subotu oko 23 sata hicem iz pištolja ispred porodične kuće u Železniku, u stalnom je sukobu sa članovima navijačke grupe "Alkatraz", podlegao je povredama jutros oko 9.50 sati, javlja Pink...Podsetimo, Beograd...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.