KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOMANDANTA TO BOROVOG SELA

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOMANDANTA TO BOROVOG SELA

ZAGREB/VUKOVAR - Hrvatska policija podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg komandanta Štaba teritorijalne odbrane JNA Borovog Sela, današnjeg Borova, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva od 19. do 21. novembra

ZAGREB/VUKOVAR - Hrvatska policija podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg komandanta Štaba teritorijalne odbrane JNA Borovog Sela, današnjeg Borova, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 19. do 21. novembra 1991.godine.

U saopštenju vukovarsko-sremske policije ne navodi se ime osumnjičenog, već samo da je reč o 51-godišnjaku iz Borova koji je u odsutnosti prijavljen Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru zbog ratnog zločina.

Hrvatski mediji nezvanično navode da je reč o Radenku Alavanji iz Borovog Sela, koji sada živi u Srbiji.  Policija je navela da je u periodu od 19. do 21. novembra 1991. ubijeno ili se vode kao nestali 38 osoba koje su zarobljene posle pada Vukovara.

Kriminalističim istraživanjem je utvrđeno da je 51-godišnjak iz Borova, kao komandant Štaba teritorijalne odbrane JNA Borovog Sela, za vreme trajanja ratnih sukoba na teritoriji Hrvatske, dopustio da neprijateljske jedinice fizički zlostavljaju i ubijaju zarobljene civile i branitelje zarobljene u Vukovaru u krugu preduzeća "Borovo Commerce" i u Borovom Naselju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.