KRAO U NIŠKOM ZATVORU: Uhapšen radnik kantine zbog preprodaje hrane!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Dec.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAO U NIŠKOM ZATVORU: Uhapšen radnik kantine zbog preprodaje hrane!

Zatvorenik je obavestio službu obezbeđenja da mu je radnik kantine tražio sto evra da bi mu prodao neku robu. Usledila je zajednička policijska i akcija zatvorskih službenika tokom koje je osuđeniku predato obeleženih sto evra koje je on predao radniku kantine. Uhapšen je čim je primio novac

B.V. radnik kantine u niškom Kazneno popravnom zavodu uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i primanja mita. On je tokom dužeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << perioda prodavao namirnice iz zatvorske kantine osuđenicima za gotov novac, iako je to zabranjeno i nezakonito ga prisvajao.

- Osuđenici mogu da robu iz kantine plaćaju samo novcem sa svog depozitnog računa, a ne gotovinom. Međutim, on je od njih tražio keš, a za dobijenu sumu davao im je robu veće vrednosti od plaćene i na taj način oštetio niški Kazneno popravni zavod – kažu naši sagovornici iz istrage.

Kako saznajemo, radnika kantine prijavio je jedan osuđenik.

Foto: Marko Todorović

Zatvorenik je obavestio službu obezbeđenja da mu je radnik kantine tražio sto evra da bi mu prodao neku robu. Usledila je zajednička policijska i akcija zatvorskih službenika tokom koje je osuđeniku predato obeleženih sto evra koje je on predao radniku kantine. Uhapšen je čim je primio novac – kažu naši sagovornici.

B.V. je na saslušanju negirao krivicu tvrdeći da je prodavao hranu sa isteklim rokom trajanja te da zatvor nije pretrpeo štetu. On je suspendovan sa posla i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Foto-ilustracija: Tanjug/Nikola Dimitrijević, Zoran Mirković

Zahvaljujući izuzetnoj saradnji policije i osoblja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ovo je druga uspešna akcija otkrivanja zloupotreba u niškom Kazneno-popravnom zavodu za poslednjih nedelju dana. Prošle nedelje uhapšen je komandir zatvorskog obezbeđenja u pirotskom odeljenju pritvora jer je za 120 evra obezbedio mobilni telefon jednom pritvoreniku.

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.