Izvor: B92, 29.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPZ Niš: Ugušio se osuđenik

Niš -- Uprava za izvršenje zavodskih sankcija saopštila da se juče oko 23 časa u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu ugušio osuđenik.

Osuđenik Dejan Adamović, koji je izdržavao kaznu zatvora zbog krivičnog dela teške krađe, odbijao je da primi terapiju koju mu je lekar Zavoda odredio zbog učestalih pretnji da će izvršiti ubistvo ili samoubistvo, piše u saopštenju. Po nalogu lekara, a u skladu sa ustaljenom procedurom u takvim slučajevima, osuđeni je fiksiran kaiševima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navodi se da je u pokušaju da se oslobodi kaiševa za fiksiranje osuđeni upaljačem izazvao požar i potom se ugušio od dima.

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija, u okviru svojih ovlašćenja, utvrđuje odgovornost zaposlenih koji su zbog proceduralnih propusta dopustili da osuđeni kod sebe poseduje upaljač za cigarete, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.