Izvor: Blic, 03.Dec.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO SU UHAPŠENI U AKCIJI MUP Uzgajivači halucinogenih pečuraka, radnici fabrike oružja koji su hteli da prodaju TNT, i MALI BUHA

Policija je u akcijama prošle nedelje uhapsila 139 osoba zbog nelegalnog posedovanja oružja i dilovanja droge, zaplenila 128, 5 kilograma različitih narkotika i otkrila sedam narko laboratorija, a ovo su najzanimljiviji među privedenima.

Akcija srpske policije trajala je sedam dana, a u konačnom bilansu zaplenjeni su i karabini, "kalašnjikovi", ručne bombe, pištolji, pa čak i jedna "zolja" - minobacač velike razorne moći.

Ukrali pa hteli da prodaju "TNT"
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ministar Stefanović posebno je apostrofirao hapšenje dvojice radnika fabrike oružja Krušik, koji su pokušali da iz fabrike ukradu i iznesu 11 kilograma eksploziva.

Radnici o kojima je Stefanović govorio su, kako nezvanično saznajemo, Goran Mikić (35) i Zlatko Milošević (39), koji su ukrali TNT ekploziv i iz fabrike pokušali da ga iznesu u katnama za boju.

U akciji je ukupno zaplenjeno 14,5 kilograma ekploziva.

Laboratorije marihuane ali i "pečuraka"

Među sedam “ugašenih” laboratorija droge koje su bile mete prošlonedeljnih akcija su i dve koje su se bavile specijalno uzgajanjem halucinogenih pečuraka - u Šapcu i Zrenjaninu.

U prvoj je uhapšen Slobodan Radosavljević, dok je u drugoj “palo” pet dilera: Vanja Tomić (24), Miloš Ševarlik (30), Aleksandar Popov (20), Stevan Stevanov (20) i Luka Grbić (24).

Halucinogene pečurke su posebno retka i skupa vrsta narkotika, koji u Srbiji sve više dobijaju na popularnosti poslednjih godina. Ovo je prvi put da su u Srbiji otkrivene laboratorije u kojima su uzgajane pečurke.

"Mali Buha" pao sa "glokom"

Kako saznajemo, među onima koji su nelegalno nosili oružje bio je i Nikola Buha (24), sinovac bivšeg šefa surčinskog klana Ljubiše Buhe Čumeta, koji je uhapšen u petak uveče u Beogradu. Buha je, kako saznajemo, pištolj “glok”, izbrisanih oznaka, sa 13 metaka, krio ispod držača za čaše.

Maloletnici dilovali "travu"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još dva maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su DŽ.G. (1997), R.H. (1999) i E.M. (1999), koji će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru. Policija je kod osumnjičenog E.M. i maloletnog lica, pronašla 40 grama marihuane, koju su im prethodno, kako se sumnja, prodali ostali osumnjičeni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.