Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR oslobodio uhapšene Albance

Priština -- Pripadnici KFOR-a su pustili na slobodu šestoricu Albanaca, uhapšenih nakon što su četiri finska vojnika lakše ranjeni.

Finski vojnici su, u subotu uveče, ranjeni u ruke i noge, dok su patrolirali u okolini Lipljana. "Šest osoba je uhapšeno, ali su puštene na slobodu posle ispitivanja", izjavio je portparol KFOR-a Tomas Magnuson.On je ocenio da nije reč o planiranom napadu na pripadnike KFOR-a i dodao je incident možda povezan sa "lokalnim švercom". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Pronađena je puška, ali nije jasno da li je to oružje iz kojeg je pucano na finske vojnike", rekao je Magnuson, a javlja AP.

Prema prvim informacijama, do pucnjave je došlo u selu Donja Gušterica, ali je KFOR kasnije javio da se incident odigrao u obližnjem Slovinju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.