KC Vojvodine: Stanje ranjenog policajca Mičića zadovoljavajuće

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KC Vojvodine: Stanje ranjenog policajca Mičića zadovoljavajuće

Zdravsteno stanje policajca Ivana Mičića, koji je u subotu ranjen prilikom intervencije, stabilno je i zadovoljavajuće, rečeno je danas u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine prilikom posete gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i načelnika novosadske Policijske uprave Stevana Krstića. "Stanje policajca se ne pogoršava i prati se. On je svestan, komunicira i očekujemo da će se oporaviti”, rekao je Vučević novinarima naglasivši da je to najvažnija informacija iz bolnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost policajcu Mičiću koji je, “vršeći odgovorno svoju dužnost, mučki i kukavički napadnut i tom prilikom teško ranjen”. Odgovarajući na konstataciju novinara da to nije prvi takav napad na policajca u Novom Sadu, Vučević je rekao da i u čitavoj državi to se nije desilo prvi put i dodao da je “tretman napada na policijske službenike, u sudskom postupku, nešto o čemu mora da se razgovara”. Pitanje odgovarajuće opreme za policiju je pre svega u nadležnosti MUP-a i Direkcije policije, a lokalna samouprava u tom pogledu pomaže i pomagaće koliko može, kazao je Vučević. Ukoliko Policijska uprava bude zatražila da joj se obezbedi dodatna količina zaštitnih prsluka i druge neophodne opreme, nema razloga da grad u tome ne pomogne, rekao je Vučević. Načelnik Policijske uprave Krstić je obavestio novinare da je napadača na policajca saslušao tužilac i da će biti priveden nadležnom sudiji i naglasio da je ipak najvažnije da je povređeni policajac sve bolje. Krstić je istakao da policija, kada je reč o zaštitnim merama, očekuje da “država pređe sa reči na dela i da ne budemo više glineni golubovi”. On je dodao da se u tom pogledu očekuje adekvatna reakcija državnih organa, jer “napad na policajca je i napad na državu”. Krstić je napomenuo da je policijska intervencija u subotu, u kojoj je iz vatrenog oružja I. S. iz Vučitrna tesko ranio policajca Mičića, bila rutinska situacija, odnosno intervencija po pozivu građana za svađu u kući, kakvih je dnevno vise od stotinu. Od policije se traži da bude profesionalna, korektna i u službi građana a s druge strane dešavaju se i ovakve situacije, rekao je Krstić. Šefica intenzivne terapije u Urgentnom centru dr Jasmina Pejaković rekla je novinarima da je pacijent Mičić “u zadovoljavajućem opštem stanju”, odnosno da je stabilnog vitalnog stanja i dodala da će on ostati na intenzivnoj terapiji dok god to bude potrebno.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stabilno stanje policajca ranjenog na Adicama

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2014

Zdravsteno stanje policajca Ivana Mičića, koji je u subotu ranjen prilikom intervencije, stabilno je i zadovoljavajuće, rečeno u Urgentnom centru KC Vojvodine.  

Nastavak na Radio 021...

Vučević posetio ranjenog policajca

Izvor: RTS, 21.Apr.2014

Zdravstveno stanje policajca Ivana Mičića, koji je u subotu ranjen prilikom intervencije, stabilno je i zadovoljavajuće, rečeno je danas u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine. ..Ranjenog policajca posetili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik novosadske Policijske uprave...

Nastavak na RTS...

Miloš Vučević kod ranjenog policajca: Najvažnije je da se Ivan oporavi!

Izvor: Kurir, 22.Apr.2014, 08:20

Iako teško ranjen, policajac Mičić uspeo da se odbrani od napadača, rekao juče gradonačelnik Novog Sada..NOVI SAD - Ranjeni policajac stabilno!..Isuf Strana (56) iz Vučitrna prebačen je juče iz novosadske bolnice u policijski pritvor, gde je saslušan zbog sumnje da je u subotu teško ranio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.