KALINIĆ SAMLEO I ORTAKE!

Izvor: Kurir, 16.Jun.2010, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KALINIĆ SAMLEO I ORTAKE!

BEOGRAD - Sretko Kalinić (36) likvidirao je i odbegle pajtose iz „zemunskog klana“ Milana Jurišića Jureta (36) i Ninoslava Konstantinovića (28)!

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je u poslednjem broju da je Kalinić priznao policiji da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovce raskomadao i samleo u mašini za mlevenje mesa, spakovao u plastične kese i bacio ih u reku! Otkrio je i ko su mu bili pomagači u tom ubistvu, kao i da su stan posle likvidacije okrečili kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bi sakrili tragove krvi. Ninoslava Konstantinovića je, navodno, ubio u Srbiji i zakopao pored autoputa Beograd-Zagreb.

Srpska policija, međutim, nema informacije o Kalinićevoj izjavi hrvatskim kolegama.

- Nikakve informacije u vezi s tim navodnim ubistvima nismo dobili. Uskoro će se ponovo sastati funkcioneri dve policije i ukoliko se ispostavi da u tome ima istine, tada ćemo pokrenuti istragu - kažu u policiji.

Svojevremeno se takođe spekulisalo da su „zemunci“ posle likvidacije pripadnika suparničkog klana Željka Mihajlovića Crnogorca njegovo telo zakopali pored autoputa Beograd-Zagreb. Ovo je izjavio Aleksandar Simović kako bi sebi olakšao položaj pred Specijalnim sudom. Zbog toga ga je policija tri puta izvodila iz ćelije CZ i po njegovim uputstvima pretraživala teren, međutim, ništa nije pronašla. Za ubistvo Mihajlovića optužio je svedoke saradnike Ljubišu Buhu Čumeta i Dejana Milenkovića Bagzija, ali nije objasnio nijedan drugi detalj niti motiv ubistva.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da se očekuju nova saznanja od Kalinića i Miloša Simovića, jer ima mnogo nerešenih ubistava za koja su neophodna dodatna objašnjenja.

- Nastavljamo potragu za odbeglim „zemuncima“, kao i rasvetljavanje njihove sudbine, odnosno da li su živi ili ne. Saznanja koja se prikupe od Kalinića i Simovića biće korisna, jer se pominju u mnogim krivičnim delima u prošlosti, pa čak i nekima koja imaju politički prizvuk - istakao je Dačić.

Eipa Krira

Bekstvo u Australiju

Milan Jurišić Jure (36) osuđen je na 30 godina za atentat na premijera, a za ubistva koja je počinio kao član klana na 20 godina.

Navodno je pokušao da se otcepi od ostatka preživelih „zemunaca“ i nađe utočište u Australiji. Prema poslednjim informacijama, više od godinu dana nalazi se u Španiji, tačnije u Kataloniji, gde je izrastao u plaćenog ubicu visokog ranga.

Krio se u Holandiji

Ninoslav - Nino Konstantinović (28) osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu prvog čoveka Vlade.

Jedno vreme se, navodno, krio u Holandiji, gde je za dlaku izbegao hapšenje. U javnosti su se često pojavljivali i navodi da radi za italijansku mafiju kao plaćeni ubica.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.