KAKO SPASITI PRESOLJENO JELO: Evo rešenja za ovaj kulinarski problem

Izvor: Kurir, 08.Jun.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO SPASITI PRESOLJENO JELO: Evo rešenja za ovaj kulinarski problem

Ne očajavajte ako ste stavili previše soli, evo kako možete spasiti jelo

Niste bili pažljivi i stavili ste previše soli? I za taj kulinarski problem ima rešenja.

Naravno, sve zavisi koja je vrsta hrane koju ste presolili. Ako su u pitanju špagete ili druga testenina, jednostavno dodajte još vode, ili zamenite presoljenu vodu, piše Stvarukusa.rs

Kada su u pitanju variva, supe, sosovi, idealno rešenje je sirov krompir. Naime, dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je da oljušten krompir stavite u jelo i nastavite s kuvanjem. Krompir će upiti slanu tečnost.

Ne zaboravite da u tom slučaju dodate još tečnosti.Takođe, ako ste presolili jelo, odredite tačan odnos namirnica i soli i po mogućnosti dodajte još namirnica, na primer - povrća, mesa..

I dodavanje peršuna je odličan način da zamaskirate ukus presoljenog jela, naročito sosa.U principu, najbolja preventiva je da ne posolite jelo u potpunosti u početku pripreme. Specijalitet probajte pred kraj kuvanja i dodajte so po potrebi i ukusu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.