Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juče ubijen košarkaš iz Splita

Beograd -- 30-godišnji Jovan Manović iz Splita ubijen je juče oko 14 sati u bašti kafića "Zodijak" u beogradskom naselju Senjak.

Neposredno pre ubistva, dok je Manović sedeo sa društvom, pored njih je prošao crni motor, koji je vozač parkirao ispred trafike, nedaleko od kafića. Nepoznati napadač zatim je dotrčao do ograde bašte, iz crvenog ranca koji je nosio na leđima izvadio pištolj tipa CZ 99 i ispalio desetak hitaca mladiću u grudi.

Manović, za koga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezvanično saznajemo da nije imao dosije u policiji, na mestu je preminuo.

Napadač je nakon ubistva odšetao do parkiranog motora, gde mu je ispao pištolj, a zatim je pobegao u nepoznatom pravcu. Međutim, kako saznajemo, ostavljeni motor pronađen je u Ulici vojvode Putnika.

Bogata karijera

Jovan Manović je imao bogatu košarkašku karijeru. Igrao je za KK "Split", u slovenačkim timovima "Kraški zidar" i "Domžale", portugalskom klubu "Ovarense", francuskom "Dižonu", kao i za KK "As" iz Prištine.

Ubijeni mladić je sin bivšeg proslavljenog košarkaša "Jugoplastike" Mihajla Manovića, koji je došavši iz Beograda sedamdesetih godina prošlog veka igrao u zlatnoj generaciji splitskih "žutih" sa Željkom Jerkovom, Brankom Macurom i Ratkom Tvrdićem.

Agencija Beta je javila da je u pitanju motocikl marke "Dukati" crvene boje, sa zemunskom registarskom tablicom.

Prema rečima očevidaca, koji nisu želeli da govore pred kamerom, ubica je visok oko 180 centimetara, na sebi je imao crvenu majicu, a zbog kacige, koja nije pronađena, nije mu se video lik.

Kafe "Zodijak" je u neposrednoj blizini filijale jedne banke, te će policija tokom istrage verovatno koristiti i snimke sigurnosne kamere.

Policija pretpostavlja da je imao i saučesnika, koji mu je pomogao da se oslobodi motora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.