Izvor: B92, 20.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Svedočenje Pejakovića obesmišljava proces

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije, Čedomir Jovanović, ocenio je u petak da je svedočenje bivšeg pripadnika JSO-a, Saše Pejakovića, pred beogradskim Specijalnim sudom, "pokušaj da se javno obesmisli proces ubicama srpskog premijera Zorana Đinđića". Pejaković je u iskazu pred sudom optužio Jovanovića i još neke ljude iz vlasti i tužilaštva da su se često sretali sa pokojnim vođom zemunskog klana, Dušanom Spasojevićem, i bivšim komandantom JSO-a, Miloradom Lukovićem-Legijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ovim se obesmišljava proces za ubistvo premijera i tome treba prvo da se suprostavi Demokratska stranka, a potom i cela demokratska javnost", ocenio je Jovanović za agenciju Beta. "Kada je pravljen Specijalni sud on je imao nameru da kažnjava najteža krivična dela, ali se danas taj sud razlikuje od drugih sudova jer na njemu zločinci sude sudijama ili žrtvama", dodao je Jovanović. On je kazao da je Pejaković bio "jedan ili dva meseca član njegovog obezbeđenja", i da je on samo jedan od 70 policajaca koji su ga čuvali poslednje tri godine. Jovanović je kazao da ga nije video dve godine, demantujući i tvrdnju Pejakovića da je Zoran Đinđić bio na nekom rođendanu u Šilerovoj ulici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.