Jovanović: Koštunica sakrio istinu o ubistvu Đinđića

Izvor: Politika, 04.Sep.2010, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Koštunica sakrio istinu o ubistvu Đinđića

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je juče da se ispita politička pozadina ubistva bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića. „Tužilac i funkcioneri tadašnjeg MUP-a konačno su javno priznali da je izričitom naredbom moćnika Koštuničine vlasti zaustavljena istraga o sastanku Jočića, Bulatovića i Legije u noći njegove predaje, a po prijavi koju je 2006. godine podneo LDP”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

„Najzad >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su obelodanjeni dokazi koji pokazuju koliko je LDP bio u pravu kada je godinama govorio da je Koštuničina vlast od Srbije napravila zaštićenu zonu za najgore kriminalce pružajući im aktivnu državnu i političku zaštitu. Izjava tužioca potvrđuje i iskaze Aleksandra i Miloša Simovića koji su nedavno progovorili o političkoj pozadini ubistva i kontaktima zločinačkog udruženja sa saradnicima Vojislava Koštunice, pripadnicima vojske, službi bezbednosti i članovima antihaškog lobija”, tvrdi Jovanović.

„Ne smemo propustiti priliku da društvo konačno sazna zašto su Vojislav Koštunica i oni kojima su on, Jočić i Bulatović komandovali, zloupotrebili vlast da bi sakrili istinu o ubicama Zorana Đinđića”, naveo je Jovanović. On je kazao da država mora da otvori istragu i poveže dokaze, a krivce, bez obzira na funkciju koju su imali, izvede pred sud i kazni. Prema rečima predsednika LDP-a, veze Legije i pripadnika tog režima su uvek postojale, bez obzira da li se Koštunica nalazio na poziciji predsednika SRJ ili premijera Srbije. Za LDP je „bilo očekivano da Koštunica učini sve da sakrije političku pozadinu ubistva, ali zato današnja vlast ne sme ćutati”, naveo je Jovanović.

-----------------------------------------------------------

DSS: Premijera su ubili Čedini drugovi

Reagujući na zahteva LDP-a da se ispita politička pozadina ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, portparol DSS-a Petar Petković juče je izjavio da su „Đinđića ubili drugovi Čedomira Jovanovića”, preneo je Tanjug.

„Jovanović će kad tad priznati šta je prava politička pozadina ubistva Đinđića i kakva je bila njegova uloga i saradnja s družinom koja je ubila premijera”, naveo je Petković u pisanoj izjavi. Prema njegovim rečima, „prevršilo je svaku meru da Jovanović, o čijim se poznanstvima s podzemljem svašta moglo čuti i koji je od ishabanih patika dogurao do vile na Dedinju, svoju svestranu umešanost u ubistvo Đinđića pravda agresivnim napadom na DSS”.

„Pravo je pitanje da li je prijateljstvo sa tako uticajnim čovekom iz vlasti, kao što je bio Čedomir Jovanović, možda i razlog puštanja iz zatvora njegovih drugova kako bi se organizovao i izvršio atentat na premijera Đinđića”, dodao je Petković.

objavljeno: 05/09/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.