Izvor: B92, 20.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez rezultata istrage o grobnici kod Kladova

Beograd -- Ni posle četiri meseca otkako je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine preuzelo predmet "Petrovo Selo" od Okružnog tužilaštva u Negotinu, nema zvaničnih rezultata istrage o masovnim grobnicama pronađenim 2001. godine kod Kladova. U njima su, među 77 tela kosvskih Albanaca, tada pronađeni i posmrtni ostaci američkih državljana braće Bitići.

Svedoci koji su svoje iskaze dali pred istražnim sudijom u Kladovu, ponovo su ispitani, a u Tužilaštvu nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečeno da se još postupa u ovom predmetu. Na slučaju braće Bitići, ubijenih 1999. na policijskom poligonu u Petrovom Selu, intenzivno rade i agenti FBI. Fatos Bitići došao je iz Njujorka u Beograd kako bi se lično uverio u tok istrage o ubistvu njegove braće. On navodi visoke funkcionere policije, Vlastimira Đorđevića i Gorana Radosavljevića, kao nalogodavce zločina, a kako nam je rekao, tužilaštvu su poznata i imena neposrednih izvršilaca: "Istraga je završena i sad čekamo kada će biti suđenje. Ja sam član porodice, hoću da znam sve o tome šta se desilo. Vučković Milan, i taj Miroslav, oni su znali gde su braća Bitići", rekao je Fatos Bitići.

Podsetimo, opštinski sud u Kladovu podneo je zahtev o određivanju pritvora bivšem načelniku Javne bezbednosti MUP-a Srbije, Vlastimiru Đorđeviću, pod sumnjom da je organizovao transport braće Bitići iz zatvora u Prokuplju u Petrovo selo. Đorđević je u bekstvu, a za njim je raspisana poternica.

Razgovor sa Fatosom Bitićijem emitovaćemo u emisiji "Katarza" koja je na programu Radija B92 u subotu u 9.30.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.