Izvor: B92, 08.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jolović završio odbranu

Beograd -- Danas je nastavljeno suđenje tzv. stečajnoj mafiji. Iznošenje odbrane završio advokat Nemanja Jolović.

On je izjavio da je cela afera "stečajne mafije" pokrenuta da bi sadašnji vlasnici "C marketa" uništili konkurenciju. Jolović, drugooptuženi u toj aferi, tereti se da je kao punomoćnik "C marketa" pomogao bivšem direktoru Slobodanu Raduloviću u prebacivanju novca iz "C marketa" na račun firme "Eko produkt 2002", čiji je vlasnik bio Miko Brašnjović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se ubio u pritvoru.

U optužnici se navodi da je na taj način "C market" oštećen za oko 20 miliona evra.

Jolović je danas priložio dokaze da su sredinom decembra prošle godine novi vlasnici "C marketa" postigli dogovor o sudskom poravnanju sa "Eko produktom 2002", kojim je obezbeđeno da "C market" preuzme vlasništvo od "Eko produkta" u preduzeću za proizvodnju i promet mineralne vode i bezalkoholnih pića "Milan Toplica" iz Tulara.

Takođe, "C market" se odrekao dela potraživanja od "Eko produkta" u iznosu od 1,3 milijarde dinara, što je oko 16 miliona evra.

Optuženi u aferi "stečajne mafije" terete se za zloupotrebu službenog položaja i da su, primajući i davajući mito, oštetili brojna društvena preduzeća i državu za više desetina miliona evra.

Na optužnici podignutoj u oktobru prošle godine je 35 osoba, ali je razdvojen sudski postupak protiv petoro optuženih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.