Izvor: B92, 27.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jocić uhapšen pa pušten

Beograd -- Beogradska policija uhapsila je Sretena Jocića, i posle jednog dana provedenog u pritvoru pustila ga uz krivičnu prijavu.

Prijava je podneta zbog sprečavanja službenih organa u vršenju dužnosti. Policija je sa njim uhapsila i dvojicu pripadnika policije i jednog oficira Vojske Srbije za koje se veruje da izvan radnog vremena rade kao Jocićevo obezbeđenje.

Beogradski mediji objavili su danas da je Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, uhapšen jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vređao pripadnike interventne brigade policije koji su pokušali da ga legitimišu na proslavi njegovog rođendana.

Kako agencija Beta saznaje u Ministarstvu odbrane, ministar Dragan Šutanovac je naložio unutrašnju istragu povodom navoda medija da je sa Jocićem priveden i jedan oficir Vojske Srbije.

Na osnovu rezultata istrage odlučivaće se o daljim potezima, a ako se ustanovi da su navodi medija tačni protiv te osobe biće pokrenut disciplinski postupak, naveli su izvori u ministarstvu.

Agencija Beta danas u policiji nije uspela da dobije nikakve informacije o tom događaju.

Jocić je optužen da je u julu 1995. godine podstrekao Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ubiju Gorana Marjanovića. U tom napadu je poginula i Marjanovioćeva devojka Jelena Đorđević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.