Izvor: B92, 13.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jočić: Neka dođe pa da raspravimo

Beograd -- Dragan Jočić pozvao Slobodana Radulovića, optuženog za učešće u "stečajnoj mafiji", da dođe u Srbiju i kaže šta ima.

Povodom pisma koje je bivši generalni direktor C marketa Slobodan Radulović uputio Savetu za borbu protiv korupcije u kome navodi da je dogovor o prodaji sklopljen po nalogu premijera Koštunice, ministar policije Dragan Jočić poziva Radulovića da dođe u zemlju i kaže šta ima. Jočić je to rekao predstavljajući 100 dana rada svog ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Slobodan Radulović je najverovatnije u Španiji, a u pismu koje je poslao i-mejlom navodi da je dogovor o prodaji "C marketa" sklopljen po nalogu premijera Koštunice.

Minsitar Jočić kaže da je MUP Srbije spreman da Radulovića dočeka i sasluša sva objašnjenja koja ima da ponudi u vezi sa privatizacijom "C Marketa":

"MUP ga željno čeka da dođe, da li je to aerodrom, da li je to drumski prevoz, rečno pristanište, neka Radulović dođe, na sve ćemo mu odgovoriti ali evo čekamo ga da dođe, a ne da šalje pisma. Mejl može da se pošalje a da ne znate odakle i najbolje bi bilo da on dođe. Da dođe pa da kaže šta je radio pa da vidimo njegove argumente, da kažemo naše argumente, da jednostavno dokaže i vidi zašto je oštetio zemlju, zašto je oštetio preduzeće. Ja mislim da bismo se tu mi dobro porazgovarali mislim pravosudni organi i gospodin Radulović. Mislim da je to častan i dobar put za svakog ko je van zemlje i za kojim je crvena poternica, da dođe, jednostavno neka pretrpi ali i dokaže svoju nevinost, ili krivicu", kaže Jočić.

Radulović u pismu tvrdi i da je Memorandum o razumevanju o prodaji "C marketa", u avugustu 2005. potpisan sa biznismenima Miškovićem i Bekom, po Koštuničinom nalogu koju mu je preneo ministar Dragan Jočić.

Razgovoru u Jočićevom kabinetu prisustvovali i sekretar vlade Dejan Mihajlov i šef UBPOK-a, navodi Radulović.

Na pitanje novinara da li je MUP spreman da u rasvetljavanju ove afere ispita i čak uhapsi i najviše funkcionere vlade, ministar Jočić odgovara da u Srbiji nema nedodirljivih:

"Spremni smo svakoga da uhapsimo, svakog i došli smo da radimo ovaj posao, barem ja i ljudi oko mene ne zato što je to lak posao i ne zato što je to privilegija, nego je ovaj posao jedno vrlo veliko i teško breme prema tome niko ne može, niko nema pravo da bude slobodan ako je pogrešio. Mi nemamo pravo pre svega pred samim sobom da bilo koga pustimo ili bilo kome progledamo kroz prste. Svi koji su se ogrešili u zakon biće uhapšeni ili privedeni pravdi ili prcesuirani", kazao je Jočić.

Beko nastavio svedočenje

Pred specijalnim sudom u Beogradu svedočenje u procesu koji se vodi protiv stečajne mafije nastavio je Milan Beko.

Ovaj biznismen i nekadašnji ministar u vreme vlasti Slobodana Miloševića kao svedok optužbe govori o okolnostima privatizacije C marketa. On odgovara na pitanja advokata koji brane nekadašnjeg direktora C Marketa Slobodana Radulovića, optuženog da je član stečjane mafije.

Milan Beko je oko dva i po sata odgovarao na pitanja advokata odbrane. Advokat jednog o optuženih, Vladimira Horovica, interesovao se najviše kakve je kontakte s vladom imao Milan Beko, tj. da li se vlada mešala u kupovinu akcija "C marketa".

On je rekao da ni sa kim iz vlade nije komunicirao, a da se ne seća da li se sastao s Dejanom Mihajlovim, sekretarom vlade. Istovremeno, govorio je i o tome da je razgovarao s predstavnikom Merkatora u vreme kupovine "C marketa", da ga nije ubeđivao da je politička klima loša, ali da je njemu sam predstavnik Merkatora rekao da se povlači iz kupovine akcija jer je politička klima loša.

Na pitanja predsednika sudskog veća da li je sa predstavnikom Merkatora razgovarao pre ili posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju s Miroslavom Miškovićem, Beko je rekao da ne može da se seti.

Veliki broj pitanja koji se odnose na to da to da li je bilo sastanaka posle memoranduma u vladi s premijerom Koštunicom, sudsko veće je zabranilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.