Joca Amsterdam tuži državu i traži 60 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joca Amsterdam tuži državu i traži 60 miliona dinara

Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam tužio je državu Srbiju zbog nezakonitog boravka u pritvoru tri i po godine zbog slučaja "Pukanić", a odštetnim zahtevom za naknadu nematerijalne štete traži 60 miliona dinara Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam tužio je državu Srbiju zbog nezakonitog boravka u pritvoru tri i po godine zbog slučaja "Pukanić", a odštetnim zahtevom za naknadu nematerijalne štete traži 60 miliona dinara.Nakon neuspelih pregovora sa Ministarstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pravde za odštetu zbog neosnovanog lišenja slobode, Jocić je podneo tužbu parničnom odeljenju Višeg suda u Beogradu u februaru 2017. godine, a pred kojim je juče održana prva glavna rasprava u tom postupku. Raspravi je prisustvovao i Jocić koji je priveden sudu u Timočkoj ulici iz požarevačkog zatvora Zabela gde služi kaznu od 13 i po godina zatvora, na koju je osuđen zbog podsretakavanja na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine na Olimpu kada je nastradalo više ljudi.PROČITAJTE JOŠ: IPAK NIJE BIO NA SAHRANI: Joca Amsterdam oprostio se od oca u porodičnoj kući, pa vraćen u Zabelu (FOTO) Jocić tužbenim zahtevom traži naknadu nematerijalne šte zbog, kako se navodi u tužbi, u koju je Tanjug imao uvid, "kao posledicu neosnovanog lišenja slobode i neosnovanog i nepotrebno dugog vođenja sudskog postupka pretrpeo duševne bolove, jer su mu bili povređeni ugled, čat i sloboda i prava ličnosti".PROČITAJTE JOŠ: Joca planira da povrati novac od privatizacije Sledeće ročište još nije zakazano. Jocić je 2015. godine pravosnažno oslobođen optužbi za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu, kada je poginuo i njegov saradnik Niko Franić. Zbog tog dela je bio uhapšen 27. aprila 2009. godine i u pritvoru je bio do 28. decembra 2012. godine, nakon čega je prebačen u zatvor na izdržavanje kazne za ubistvo Marjanovića. Jocić je takođe preko svojih advokata predlgao da mu se vreme koje je neosnovano proveo u pritvoru zbog Pukanića uračuna u zatvorsku kaznu bez isplate odštete, ali srpski zakon ne predviđa tu mogućnost - da se pritvor za jedno krivično delo uračuna u kaznu za drugo krivično delo. Jociću ta kazna zbog ubistva Marjanovića umanjena Zakonom o amnestiji 2012. godine za jednu četvrtinu, pošto je prvobitno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo od 15 godina. Od početka procesa za ubistvo Pukanića, Jocić je negirao krivicu i bilo kakvu vezu sa Pukanićevim ubistvom, a na suđenju je u više navrata tvrdio da su mu te optužbe namestile albanska, crnogorska i hrvatska mafija. Presudom Apelacionog suda u Beogradu iz 2015. godine sa Jocića su skinute sumnje da je organizovao ubistvo Pukanića po nalogu N. N. lica koje mu je za to platilo milion i po evra, a da je motiv ubistva bilo koristoljublje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Joca Amsterdam tuži državu i traži 60 miliona dinara

Izvor: OkRadio.rs, 27.Sep.2018

Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam tužio je državu Srbiju zbog nezakonitog boravka u pritvoru tri i po godine zbog slučaja "Pukanić", a odštetnim zahtevom za naknadu nematerijalne štete traži 60 miliona dinara Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam tužio je državu Srbiju zbog nezakonitog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.