Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednomesečni pritvor za žandarme

Priština -- Okružni sud u Prištini odredio je pripadnicima srpske Žandarmerije Mikiju Milosavljeviću i Saši Mihajloviću pritvor od 30 dana.

Pritvor im je određen zbog sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljenog nošenja oružja, falsifikovanja isprava, napada na službeno lice i podnošenja isprava lažnog sadržaja, izjavio je agenciji Beta advokat Živojin Jokanović, koji je na današnjem saslušanju zastupao uhapšene pripadnike Žandarmerije.

Jokanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da im je pritvor određen i zbog opasnosti da bi mogli da napuste Kosovo i postanu nedostupni tamošnjem pravosuđu.

Javni tužilac Nebojša Boričić, koji po kosovskom krivičnom zakonu vodi istragu, obećao je efikasnu i brzu istragu, rekao je Jokanović. Prema njegovim rečima, postoje indicije da bi uhapšeni pripadnici Žandarmerije mogli biti optuženi i za druga krivična dela, koja su u vezi sa oružanim napadom na pukovnika Kosovske policije Dejana Jankovića.

Milosavljević i Mihajlović, obojica poreklom sa Kosova, uhapšeni su preksinoć kod sela Brod u blizini Štrpca tokom rutinske saobraćajne kontrole.

RTK: "Srpska dobrovoljačka garda - Tigrovi"

Inače, Radio-televizija Kosova objavila je da je odgovornost za napad na pukovnika Kosovske policijske službe Dejana Jankovića, u sredu uveče na jugu Kosova, preuzela, kako se navodi, fantomska "Srpska dobrovoljačka garda - Tigrovi". Prištinska televizija nije dala više detalja o toj informaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.