Jednomesečni pritvor Goranu Stanišiću

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednomesečni pritvor Goranu Stanišiću

Osnovni sud u Prištini odredio je meru jednomesečnog sudskog pritvora Goranu Stanišiću, izjavio je za RTS njegov advokat Miro Delević.
Sud je meru odredio na zahtev tužilaštva koje Stanišića sumnjiči da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Slovenje u aprilu 1999. godine.

Delević je najavio žalbu na takvu odluku, tvrdeći da Stanišić nije bio na mestu događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za slučaj za koji se tereti.
"Stanišić nema veze sa ovim događajem, nije bio prisutan. On je svoju dužnost vršio u Lipljanu u stanici milicije. To ćemo dokazati", rekao je Delević.
Ističe da je slučaj "interesantan" iz dva razloga.
"Stanišić je u svojstvu svedoka bio saslušan 2003. o tom događaju. Tada niko do saslušanih nije uperio prstom u njega. To je jedan momenat, drugi je što je od 1999. do 2019. godine kada je uhapšen, preko 100 puta boravio na Kosovu i niko ga nije zaustavio. Ući 100 puta na Kosovo bez problema, a 101. put biti uhapšen izaziva i kod drugih nespokojstvo, to je posebna težina ovog slučaja", ukazao je Delević. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.