Jedan od lidera ID ubijen na Sinajskom poluostrvu

Izvor: RTS, 23.Jul.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od lidera ID ubijen na Sinajskom poluostrvu

Islamska država je saopštila da je ubijen jedan od lidera ogranka Islamske države na Sinajskom poluostrvu Abu Džafar el Makdesi.
Novinska agencija ID Amak saopštila je kasno sinoć da je El Makdesi ubijen i nazvala ga mučenikom.
Uz izveštaj objavljena je i fotografija mladića sa bradom, preneo je AP.
ID je saopštila da je El Makdesi ubijen ranije ovog meseca, ali se ne precizira gde, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pod kojim okolnostima.
Egipat se godinama bori protiv ektremista, ali je pobuna na Sinajskom poluostvru ojačala nakon svrgavanja islamističkog predsednika Muhameda Mursija 2013. godine.
U februaru Egipat je pokrenuo opsežnu operaciju protiv ektremista na Sinaju, u delovima delte Nila, kao i u zapadnoj pustinji uz poroznu granicu sa Libijom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ubijen jedan od vođa Islamske države

Izvor: B92, 23.Jul.2018

Kairo -- Jedan od lidera ogranka Islamske države na sinajskom poluostrvu Abu Džafar al-Makdesi ubijen je, saopštila je ID...Novinska agencija IS Amak saopštila je kasno sinoć da je Al-Makdesi ubijen i nazvala ga mučenikom...Uz izveštaj objavljena je i fotografija mladića sa bradom, preneo je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.