Izvor: B92, 29.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan negira, drugi priznaje

Beograd -- Prvooptuženi za zloupotrebu kartica za naplatu putarine Milan Jovetić negirao da je organizovao pripadnike tzv. drumske mafije.

"Optužnicu sam razumeo jezički, ali mi nije jasno u čemu je moja krivica. Nisam izvršio bilo kakvo krivično delo i nisam organizovao kriminalnu grupu", rekao je Jovetić. On je rekao i da je tek posle hapšenja saznao, u policiji, da je postojao poseban kompjuterski program pomoću kog nisu evidentirani svi prolasci vozila autoputem Beograd-Niš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Međutim, drugooptuženi za zloupotrebu lažnim karticama za naplatu putarine, Živojin Đorđević, izjavio je na suđenju pripadnicima "drumske mafije" da se oseća krivim i detaljno opisao kako je grupa funkcionisala.

Đorđević je u Specijalnom sudu rekao da mu je prvooptuženi Jovetić rekao da "40 odsto" od prihoda dobijenog zloupotrebom duplih kartica ide "onima gore u Beograd".

Specijalno tužilaštvo tereti pripadnike "drumske mafije" da su izvršili najveću elektronsku pljačku u Srbiji pri naplati putarina i time oštetili državu za 6,5 miliona evra.

Radnike Puteva Srbije optužnica tereti za zločinačko udruživanje i prisvajanje imovinske koristi od 1. jula 2004. do polovine maja 2006.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.