Javnost (ne)će čuti ključnog svedoka za ubistvo Pukanića

Izvor: Glas javnosti, Beta, 13.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javnost (ne)će čuti ključnog svedoka za ubistvo Pukanića

ZAGREB - Zbog zahteva odbrane da svedočenje bude javno, na suđenju optuženima za ubistvo novinara Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića juče je odloženo saslušanje krunskog svedoka Tomislava Marjanovića.

Na zahtev tužilaštva, kako prenosi Beta, sudsko veće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da isključi javnost sa svedočenja krunskog svedoka, ali se toj odluci usprotivila odbrana šestorice optuženih koja smatra da za to nema razloga budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Marjanović više puta istupao u javnosti. Svedočenje Marjanovića je odloženo za 10. i 11. maj do kada bi Vrhovni sud trebalo da donese odluku o isključenju javnosti.

Tomislav Marjanović je bio član grupe koja je, prema optužnici, u oktobru 2008. godine ubila Pukanića i Franjića, a nakon hapšenja je odlučio da sarađuje s Uredom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.