JUKOM da plati Tijaniću 200.000 dinara

Izvor: S media, 14.Sep.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUKOM da plati Tijaniću 200.000 dinara

V S S zabranio Komitetu pravnika za ljudska prava da dalje umnožava nove tiraže izdanja "Slučaj službenika Aleksandra Tijanića" i naložio mu da direktoru Radio-televizije Srbije zbog povrede moralnih prava isplati 200.000 dinara sa zakonskom kamatom.

U saopštenju advokatske kancelarije Tomanović navodi se da je JUKOM obavezan da izreku presude objavi u dnevnom listu "Politika", o svom trošku.

Sud je odlučio da se o isplati naknade Tijaniću zbog povrede imovinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prava predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno sudjenje.

"V S S navodi da je pravo Aleksandra Tijanića na zaštitu integriteta autorskog dela povredjeno nepotpunim i, protivno dobroj poslovnoj praksi, javnim saopštavanjem kao i da su citati bili izvučeni iz konteksta te da je smisao koji je on želeo da izrazi u svojim autorskim delima izgubio svoju osnovnu poruku i dobio drugačiji, iskrivljeni značaj, poentu i vrednost u JUKOM-ovom izdanju".

Protiv te odluke Vrhovnog suda Srbije žalba nije dozvoljena, navodi se u saopštenju kancelarije Tomanović.

Direktor RTS-a tužio je 2005. godine direktorku JUKOM-a Biljanu Kovačević Vučo zbog klevete i uvrede, kao izdavača publikacije "Slučaj službenika Aleksandra Tijanića".

On je u tužbi podneo zahtev da mu JUKOM plati 8,5 miliona dinara jer su ga izdavanjem te knjige "oklevetali i povredili mu čast i ugled".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.