JEDVA SPASLI TIJANIĆEVU STRINU

Izvor: Kurir, 08.Feb.2012, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDVA SPASLI TIJANIĆEVU STRINU

Da hitna pomoć nije stigla, ne bismo preživeli još jedan dan. Ovako opisuje svoju borbu za život Stojanka Tijanić (66), koju su, zajedno s teško bolesnim sinom Stanimirom, spasli iz zavejanog sela Ivan Kula na planini Radan.

KURŠUMLIJA - Da hitna pomoć nije stigla, ne bismo preživeli još jedan dan.

Ovako opisuje svoju borbu za život Stojanka Tijanić (66), koju su, zajedno s teško bolesnim sinom Stanimirom, spasli iz zavejanog sela Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kula na planini Radan.

- Strašno je ležati u krevetu i čekati kraj, a još mi je teže bilo da u drugom krevetu gledam bespomoćnog sina - priča Stojanka dok u toploj sobi u stacionaru kuršumlijskog doma zdravlja čeka da joj se uradi dijagnostika.

Nakon saznanja da njih dvoje, bolesni, gladni i bespomoćni, umiru u hladnoj kući okovanoj snegom, upućena je teška mehanizacija kako bi se probio put do tamo. Posle celodnevne borbe sa snegom, spasioci su majku i sina zatekli u krevetu, promrzle i izgladnele.

- Poslednjih nedelju dana jedemo samo hleb i čaj. Nestala su nam i drva. Molio sam se da smrt prekrati naše muke - kaže Stanimir.

I direktor RTS Aleksandar Tijanić poreklom je iz Ivan Kule. Prvi čovek RTS i porodica Tijanić koja je ostala u selu u rodbinskoj su vezi. Naime, Stojanka je Tijanićeva dalja strina.

(M. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.