JAVNOST TRAŽILA PRAVDU U VALJEVU: Uhapšeni mladići osumnjičeni za silovanje device na parkingu

Izvor: Kurir, 29.Jul.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAVNOST TRAŽILA PRAVDU U VALJEVU: Uhapšeni mladići osumnjičeni za silovanje device na parkingu

Njih je tužilac Nenad Marinković pre sedam dana pustio na slobodu, a pod pritiskom javnosti je sada naložio njihovo hapšenje. Određen im je pritvor do 30 dana

VALJEVO - Posle pisanja Kurira valjevsko tužilaštvo naložilo je hapšenje dvojice starijih maloletnika iz Valjeva, koji su osumnjičeni da su prošlog utorka na parkingu u centru Uba silovali nevinu sedamnaestogodišnju devojčicu iz te varošice!

Njih je tužilac Nenad Marinković pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sedam dana pustio na slobodu, a pod pritiskom javnosti je sada naložio njihovo hapšenje. Određen im je pritvor do 30 dana.

Vest da su lisice na ruke stavljene N.B., koji ove godine puni 18 godina i njegovom godinu dana mlađem drugu I.M. Kurir je prvi saopštio majci silovane devojčice, koja je tu informaciju dočekala sa suzama!

"Ovo je najbolja vest koju sam mogla da čujem. Plačem od sreće. Hvala Kuriru i mnogobrojnim građanima Srbije, koji su me prethodnih dana zvali i dali mi podršku. Ti mladići nisu zaslužili da budu na slobodi posle svega što su uradili mojoj ćerki. Ovo je samo prvi korak u borbi za istinu, nadam se da će srpsko pravosuđe pokazati da nije korumpirano, bar kada su ovake stvari u pitanju. Sad mogu da odahnem jer su ti dečaci na mestu koje su i zaslužili", kaže majka silovane devojčice Žaklina K. iz Uba.

Njihovo hapšenje je naložio tužilac Višeg suda u Valjevu Nenad Marinković, koji je pre sedam dana odlučio da ih pusti na slobodu, uz obrazloženje da „nije bilo zakonskih uslova da traži određivanje pritvora“.

Istražni sudija Višeg suda u Valjevu Dragan Obradović je nakon saslušanja dvojici starijih maloletnika odredio pritvor do 30 dana.

Devojčica je silovana i razdevičena prošlog utorka na parkingu u centru Uba, posle proslave jednog rođendana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.