Izvođač radova možda odgovoran za nesreću na gradilištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvođač radova možda odgovoran za nesreću na gradilištu

NOVI SAD -

Prvi rezultati istrage inspekcije rada ukazuju na to da je beogradska građevinska firma "Milenijum tim" odgovorna za neadekvatno obezbeđenje prostora gradilišta u Veterniku, na kojem je juče poginuo jedan, a teško povređen drugi radnik.

Kako je novinarima rekla istražni sudija novosadskog Osnovnog suda Ana Stamenković, nesreća se dogodila "najverovatnije, jer nisu preduzete sve mere zaštite na radu.

Ona je potvrdila da inspekcijske službe i policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rade na terenu i da "postoji mogućnost da će nakon prikupljanja podataka biti elemenata za pokretanje postupak protiv odgovornih lica iz beogradske firme", koja je izvođač radova.

U Inspekciji rada je rečeno da se istraga o svim aspektima koji su doveli do te nesreće nastavlja, dok u građevinskoj kompaniji Milenijum, gde je nastradali radnik bio zaposlen, tvrde da imaju sve neophodne dozvole.

Kako RTV saznaje u Kliničkom centru Vojvodine, radnik P.P. koji je juče na istom gradilištu juče teško povređen u stabilnom je stanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.