Izvor: RTS, 15.Okt.2020, 15:57

Izručenje Kontića Srbiji po skraćenoj proceduri

Ministarstvo pravde Crne Gore izručiće Ivana Kontića Srbiji po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno procedurama, rekli su za podgoričku "Pobjedu" u Ministarstvu.
Ivan Kontić, crnogorski državljanin, osumnjičen je da je brutalnim batinama pokušao da ubije 28-godišnjeg Miljana M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde Crne Gore o donošenju rešenja o ekstradicionom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pritvoru Ivanu Kontiću zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi njegovog izručenja. Protiv njega će se voditi postupak pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. 
Traženo lice dalo je saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.
Odluku o izručenju u skraćenom postupku, kako su kazali iz resora Zorana Pažina, donosi nadležni sud, o čemu će, kako navode, bez odlaganja obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju (Srbiju), prenosi CdM.
Iz Ministarstva su objasnili i da ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev Srbije, može biti produžen još dva meseca.
Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna poternica, Kontić je uhapšen u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.