Izvor: Blic, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetani u kafiću

Izrešetani u kafiću

NOVI SAD - Danko Malinović (36) iz Bačkog Jarka i Miodrag Sudžuković (42) iz Beograda ubijeni su juče oko 10 sati u poznatom novosadskom kafiću 'Cepelin', koji se nalazi na Bulevaru oslobođenja u centru grada.

Smrtonosne hice u njih je ispalio zasad neidentifikovani napadač koji je sa svojim pratiocem, čije je ime takođe nepoznato, posle pucnjave pretrčao široke trotoare, šest kolovoznih traka i travnjak na sredini bulevara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a zatim zamakao u prvu sporednu ulicu. Istražni sudija Zlata Rodić-Knežević izjavila je da su Malinović i Sudžuković sedeli u kafiću kada su im prišla dvojica muškaraca. Posle kraćeg koškanja, odjeknuo je, prema izjavama svedoka, veći broj hitaca. Utvrđeno je da je pucao samo jedan od muškaraca, i to iz pištolja čiji kalibar za sada nije poznat. Napadači nisu bili maskirani i, prema rečima istražnog sudije, 'najverovatnije su odranije poznavali žrtve'. Nedaleko od ulaza u kafić ostao je parkiran crni 'golf' subotičke registracije, kojim su u 'Cepelin' došli Malinović i Sudžuković.

U trenutku pucnjave u lokalu je bilo nekoliko gostiju, ali niko nije povređen. Očevici izjavljuju da se 'sve odigralo na brzinu' i tvrde da niko od njih nije video detalje koje bi mogao uklopiti u precizan opis događaja. Jedan od očevidaca tvrdi da je jedan od napadača bio markantan, visok oko 190 santimetara i obučen u crne pantalone i crnu jaknu. Izvor blizak istrazi kaže da se zasad kao povod jučerašnjeg dvostrukog ubistva uzima spor oko neizmirenih dugova.

Ubijeni Danko Malinović, elektrotehničar bez zaposlenja, bio je, prema podacima do kojih je došao 'Blic', pritvoren u decembru 1999. godine 'zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanja' u slučaju prevara koje su pripisivane Rajku Stojčiću, vlasniku i direktoru firme 'Tamiko' iz Novog Sada.

Ovo je četvrta velika pucnjava u Novom Sadu u proteklih nekoliko meseci. Početkom oktobra iz zasede je ubijen Đorđe Topić, krajem januara na Novom naselju je teže ranjen Saša Jandrić, a 8. februara je u 'golfu' iz automatske puške izrešetan Uglješa Ljubojević. N. R. Lažne glasine o trećem ubistvu

Nekoliko sati posle dvostrukog ubistva u kafiću 'Cepelin' u Bulevaru oslobođenja, Novim Sadom su se pronele glasine da se u naselju Temerin dogodilo još jedno ubistvo.

Kako se kasnije ispostavilo posle provera, te glasine su bile lažne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.