Izvor: B92, 21.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlivanje kiseline u Subotici

Subotica -- Četvoro radnika subotičke fabrike ženskih čarapa "Mateks" lakše je povređeno nakon izlivanja sirćetne kiseline u toj ustanovi.

Četvoro radnika, koji su prebačeni u bolnicu, bili su direktno izloženi delovanju kiseline, ali nisu životno ugroženi. Do izlivanja kiseline došlo je nepažnjom radnika, a iz urgentnog odeljenja subotičke bolnice saopšteno je da su radnici primljeni sa korozivnim povredama.

Kod svih je konstatovana povreda u predelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potkolenice i stopala. Troje je pušteno na kućno lečenje, dok je jedna radnica zbog problema sa otežanim disanjem zadržana na Grudnom odeljenju bolnice.

Direktor Marinka Cvijanov je u izjavi za Radio Suboticu rekao da je uzrok nesreće greška radnika prilikom istovara bureta sa sirćetnom kiselinom, koja se koristi kao sirovina za farbu.

Proizvodnja u fabrici, koja je zbog nesreće prekinuta, u međuvremenu je delimično pokrenuta, a tokom dana očekuje se potpuna normalizacija.

Vatrogasna služba je angažovana na raščišćavanju terena, a na lice mesta je izašao i pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine. Inspekcija još nije izdala zvanično saopštenje o događaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.