Izvor: B92, 23.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava direktora Kreditno-eksportne

Beograd -- Direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pijevčević nije izneo ni jedan dokaz da je Dejan Simić primio mito, kažu advokati.

Nakon današnjeg saslušanja direktor Kreditno-eksportne banke Sekule Pijevčevića u istrazi protiv bivšeg viceguvernera Dejana Simića, advokat viceguvernera Aleksandra Anđelković najavila je da će zbog toga podneti krivične prijave protiv Pijevčevića i predstavnika TBI grupe Vladimira Cizelja sa optužbom za lažno prijavljivanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lažno svedočenje.

Pijevčević je, prenosi Anđelkovićeva, rekao da se nikada nije sreo ni sa bivšim viceguvernerom, niti sa funkcionerom SPS-a Vladimirom Zagrađaninom, koji je doneo novac u Simićev stan, a nikada se nije sreo ni sa guvernerom Narodne banke Srbije.

Advokat Kreditno-eksportne banke Aleksandar Lojpur demantovao je u razgovoru za B92 navode Simićevog advokata, ali nije želeo da precizira da li su Cizelj i Pijevčević i pred istražnim sudijom ponovili tvrdnje date medijima da im je guverner Jelašić tražio mito.

Guverener Narodne banke Srbije Radovan Jelašić biće najverovatnije saslušan u sredu u beogradskom Okružnom sudu, u okviru istrage protiv viceguvernera NBS Dejana Simića, rekla je agenciji Beta portparolka tog suda Ivana Ramić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.