Izgoreo restoran Central park

Izvor: B92, 14.Dec.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo restoran "Central park"

Beograd -- Vatrogasci ugasili požar koji je izbio u restoranu "Central park" oko 17h. U požaru lakše povređena tri vatrogasca, izgoreo lokal i stan u susednoj zgradi.

Niko od gostiju restorana i stanara nije povređen, ali kako postoji opasnost da požar ponovo bukne, evakuisano je 30 stanara.

Požar je gotovo tri sata gasilo 62 vatrogasaca. U vatrogasnoj službi agenciji Beta rečeno je da je požar jedan od težih na kojima su vatrogasne ekipe radile, ali da niko nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povređen.

U trenutku izbijanja požara u lokalu je bilo gostiju, ali su svi na vreme evakuisani iz objekta.

Požar je lokalizovan, ali će vatrogasci dežurati celu noć, rekla je novinarima načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović.

"Tri vatrogasca su lakše povređena, usled urušavanja plafonskog dela. Ono što ja mogu da vam kažem da smo dobili dojavu da je je izbio požar u dimnjaku, a potom se iz dimnjaka proširio na tavanski prostor površine izmedju 250 i 300 kvadratnih metara i zahvatio veoma zapaljive materijale, a sve ostalo će se znati posle detaljnog uviđaja i istrage koja će se sprovesti", rekla je Žugić-Vuksanović.

Mesto požara posetio je i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji je zahvalio vatrogascima na brzoj i efikasnoj akciji.

Sprečeno je da se vatra više proširi na okolne zgrade, rekao je Antić i naveo da je iz 14 stanova u zgradi pored kluba, koja je zahvaćena požarom, evakuisano 30 stanara.

Oni noćas neće ostati na ulici, jer će se grad postarati da zbrine sve ukoliko nemaju smeštaj, rekao je Antić, ali nije mogao ništa da kaže o uzroku požara.

"Nažalost, imamo ugostiteljski objekat koji je izgoreo, ali imali smo veliku opasnost da se požar prenese na okolne stambene zgrade, budući da je prvu susednu zgradu požar zahvatio, u kojoj je jedan stan potpuno izgoreo, kao i deo potkrovlja", rekao je Antić i dodao da je požar lokalizovan, ali ekipe vatrogasaca će ostati tokom cele noći da dežuraju.

On je naveo da je bilo posebno osetljivo pitanje jedne bake koja tu živi, ima 84 godine i slepa je i naglasio je da je ona zbrinuta.

Kako nezvanično saznaje "Blic", do požara je došlo kada se zapalio roštilj u kuhinji restorana. S druge strane, Tanjugu je Vuksanovićeva rekla da je požar izbio u dimnjaku, a zahvatio je i krov, kome, zbog izolacije, vatrogasci teško prilaze.

Vatra u kuhinji restorana izbila je nešto pre 18 sati, ali se ventilacionim kanalima proširila ka stambenoj zgradi.

Da li je restoran imao sve neophodne dozvole, i ispravnu protiv požarnu zaštitu, od nadležnih niko nije mogao sa sigurnošću da tvrdi, i kažu da će o tome više znati u ponedeljak, kada budu proveravali zapisnik sa poslednje kontrole u aprilu ove godine. Restoran "Central park" u vlasništvu je Ugostiteljskog preduzeća "Varoš kapija", a objekat se nalazi u zakupu privatnih lica, među kojima su i voditelji Marija Kilibarda i Ivan Ivanović.

Za video se zahvaljujemo Rajku Bundalu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Izgoreo klub "Central park"

Izvor: Mondo, 14.Dec.2012

Poznati prestonički klub "Central park" zahvatio je oko 17 časova požar, i on je u potpunosti izgoreo. Na licu mesta je deset vatrogasnih vozila i kola hitne pomoći . Pogledajte video...prev next 0 0.. ..1 / 2.. ..2 / 2..Klub je potpuno izgoreo, a problem predstavlja vetar koji raznosi vatru, pa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.