Izvor: Blic, 16.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorelo više od 100 hektara šume na Kosovu

U seriji organizovanih požara izgorelo je više od 100 hektara šume u vlasništvu Srba, što se tumači kao najnoviji vid albanskog pritiska na povratnike iz sela Poljane i Blagača u opštini Istok na Kosovu i Metohiji, saopštio je Međunarodni pres centar Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Uprkos brojnim pozivima, pripadnici Kosovske policijske službe, španskog Kfora i Vatrogasne jedinice iz Istoka nisu izašli na lice mesta da spreče uništavanje srpske imovine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Koordinator za opštinu Istok Radoš Vulić tvrdi da ti organizovani napadi očigledno imaju za cilj da srpskim povratnicima upute jasnu poruku da nisu dobrodošli na ovim prostorima.

- Ovaj najnoviji vid zastrašivanja uneo je uznemirenost među preostale Srbe koji traže od srpske države, ali i UNMIK-a i Kfora, da ih zaštiti, jer je u ovakvim uslovima nemoguće živeti - rekao Vulić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.