Izgoreli trogodišnji blizanci

Izvor: Blic, 07.Mar.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreli trogodišnji blizanci

Dva trogodišnja deteta izgorela su u požaru koji je izbio u iznajmljenoj porodičnoj kući u selu Glavice kod Paraćina. Tuga u domu Đuričića, požar izazvala peć na drva

Iz kuće porodice Đuričić juče se nadaleko čuo plač i lelek zbog nesreće koja se u poslepodnevnim satima kada su blizanci nastradali u požaru. Majka dece, medicinska sestra u paraćinskom Zdravstvenom centru bila je na poslu u trenutku izbijanja požara, dok je otac dece pomogao komšiji u dvorišnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radovima. Komšije kažu da je decu čuvala njihova rođaka u kuću Đuričića.

„Koliko znamo rođaka je došla da pričuva decu, a sa njom je bilo i njeno jedanaestogodišnje muško dete. On je igrao igrice na kompjuteru u susednoj sobi, a rođaka Đuričića izašla je nešto da obavi dok su trogodišnji blizanci zaspali. Nikome još nije jasno kako stariji dečak nije video ni osetio požar jer je soba u kojoj su se deca nalazila ugljenisana, sve je izgorelo, što znači da je požar duže vreme trajao, kaže jedan od komšija nesrećne porodice.

Drugi komšija kaže da je juče u ovom selu bila daća i da je većina meštana bila na groblju.

„Čuvao sam u decu često, mi smo svi u dobrim komšijskim odnosima. Šokiran sam. Juče je više od pola sela bilo na daći, niko ništa nije ni video ni čuo ni primetio požar. Strašno je da se ovo dogodilo u vreme kada niko nije bio tu, kaže drugi komšija, Mile Ivanović.

Kako nezvanično saznajemo u policiji mališan iz komšiluka video je plamen iz kuće i pozvao oca nastradale dece koji je prvi ušao u zapaljenu kuću. Obdukcija tela dečaka i devojčice biće obavljena najverovatnije danas. Inače, ova porodica je raseljena sa Kosova, iz mesta Klina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.