Izgorela sala RK Crvena zvezda

Izvor: Blic, 05.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela sala RK Crvena zvezda

U požaru koji je juče rano ujutru zahvatio prostorije Sportskog društva „Crvena Zvezda" u Ulici Ljutice Bogdana 1a, do temelja je izgorela rukometna sala, a pričinjena je i ogromna materijalna šteta. Požar je izbio nešto posle četiri sata ujutru, i veoma brzo se proširio na površinu od oko 1.400 kvadratnih metara. Na sreću, žrtava nije bilo, a u gašenju požara učestvovalo je 13 vatrogasnih ekipa koje su na lice mesta stigle nekoliko minuta nakon prijave.

Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji sprečeno je širenje vatrene stihije prema drugim sportskim i stambenim objektima, odnosno prostorijama uprave Sportskog društva.

Prema nezvaničnim informacijama, prilikom gašenja požara evakuisane su dve osobe koje su boravile u „Zvezdinoj" rukometnoj sali. Sportski direktor Rukometnog kluba „Crvena zvezda" Ilija Jović rekao je da njegova ekipa sada nema više gde da trenira i da se nada da će im grad i država pomoći kako bi se što pre pronašao prostor za treniranje.

Iako je uviđajna ekipa MUP-a odmah izašla na mesto događaja, uzrok požara još uvek nije poznat, pa se prvi rezultati mogu očekivati tek za nekoliko dana. Ipak, s obzirom na to da je vatra „progutala" i celokupnu koreografiju navijača Crvene zvezde spremljenu za jučerašnji 133. večiti derbi, nezvanično se pominje i moguća umešanost „grobara" u izbijanje požara.

Zoran Alimpić, vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda, obišao je objekat koji je juče izgoreo, i obećao da će grad i policija unaprediti zaštitu od požara u gradu.

Ulica Ljutice Bogdana, koja je u ranim jutranjim satima bila zatvorena, otvorena je za saobraćaj u pola sedam, nakon završetka uviđaja, saopšteno je u GSP-u „Beograd".

U rukometnoj sali Sportskog društva „Crvena zvezda" trenirale su sve mlađe selekcije rukometaša i odbojkaša.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Požar u sali SD Crvena zvezda

Izvor: B92, 05.Apr.2008

..U požaru koji je u subotu ujutro zahvatio rukometnu salu Sportskog društva Crvena zvezda, u Ulici Ljutice Bogdana 1A, izgoreo je krov sale, ali je požar lokalizovan u roku od 10 minuta i sprečeno njegovo širenje na upravne zgrade. ..Načelnik Sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.