Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izboden zbog telefona

BEOGRAD - Sedamnaestogodišnji D. K, učenik Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu, uspešno se oporavlja od rana koje je zadobio u napadu četvorice vršnjaka, od kojih ga je jedan prekjuče u učionici dva puta nožem ubo u grudi i stomak. Prema rečima zamenika direktora Urgentnog centra dr Duška Jovanovića, mladić se trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege i njegovo stanje je stabilizovano.

Beogradska policija uhapsila je napadače na maloletnog D. K, potvrdio je načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kriminalističkog odeljenja MUP-a Srbije Darko Senić. Reč je o Š. N. (19), koji je i direktni izvršilac ovog dela i njemu je određen policijski pritvor od 48 sati i on će u tom roku biti, uz krivičnu prijavu, priveden istražnom sudiji, rekao je Senić.

Uhapšeni su S. G. (17), koji je išao u isto odeljenje sa napadnutim đakom, kao i braća M. Š. (17). i M. Š. (16).

Senić je dodao da su dvojica maloletnika, nakon davanja izjave, pušteni kućama, a da će protiv njih biti podnete prijave.

Oni su napali mladića na malom odmoru, naočigled 30 učenika drugog razreda Hemijske škole. Kako saznajemo, incident je izbio zbog svađe oko mobilnog telefona.

Roditelji povređenog učenika ne mogu da poveruju da je neko usred bela dana, i to u školskoj klupi, izbo nožem njihovog sina.

- Šokirana sam. Apelujem na svu decu da ne čine takve stvari. Svaki spor može da se reši na suptilniji način - ispričala je Vera, majka povređenog učenika.

D. K. sa roditeljima i starijom sestrom živi u naselju Meljak. Nije problematičan momak, tvrde njegove komšije, koje su iznenađene ovim incidentom.

OSUĐENI OPTUŽENI ZA SMRT NIKOLE KOVAČEVIĆA

BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu osudio je juče na po tri godine maloletničkog zatvora dvojicu optuženih za nanošenje teških telesnih povreda učeniku Nikoli Kovačeviću, saopšteno je danas iz republičkog tužilaštva, javila je Beta. Kovačević je kasnije preminuo od nanetih povreda. Osuđeni su, sada punoletni, N. P. i N. M, koji su bili maloletni u vreme izvršenja krivičnog dela.

Nikola Kovačević preminuo je 15. marta 2005. godine nakon što je u tuči sa dvojicom maloletnika zadobio teške telesne povrede. Kovačević je stradao u tuči koja se dogodila dok je za vreme velikog odmora kupovao sok u diskontu nadomak škole, u ulici Vojvode Milenka.

- Međusobni sukobi, sukobi sa nastavnicima i profesorima, uživanje alkohola i opojnih sredstava su samo neke od pojava koje se svakodnevno dešavaju u prostorijama i dvorištima srednjih, pa čak i osnovnih škola u Beogradu - navodi se u saopštenju.

Inače, Hemijska škola na Banovom brdu opremljena je sa 41 video-kamerom, a ima samo jednog policajca koji, pored ove, obezbeđuje još dve škole.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.