Iza rešetaka sigurno do 30. oktobra

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iza rešetaka sigurno do 30. oktobra

BEOGRAD - Milenku Kuzmanoviću (25), koji je 30. aprila u Beogradu uhapšen zbog sumnje da ima veze s ubistvom suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i direktora marketinga hrvatskog nedeljnika Nikole Franića prošle jeseni u Zagrebu, pritvor je produžen do 30. oktobra.

Kako je juče saopštio Vrhovni sud Srbije, Posebno odeljenje VSS Kuzmanoviću je, na predlog istražnog sudije Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, pritvor produžilo za još dva meseca i to po tri osnova. VSS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << naime, smatra da bi, ako bi se Kuzmanović našao na slobodi, mogao da utiče na odbeglog Bojana Gudurića kojeg hrvatsko pravosuđe tereti da je jedan od neposrednih izvršilaca ubistva Pukanića i Franića. Dalje, VSS sumnja da postoji opasnost da bi mogao da pobegne kada bi izašao iz zatvora pre okončanja krivičnog postupka, ali i zato što postoje posebno teške okolnosti pod kojima je izvršeno krivično delo za koje je osumnjičen.

„Protiv Kuzmanovića sprovodi se istraga zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela zločinačko udruživanje i teško ubistvo, delujući u okviru organizovane kriminalne grupe, za čije je organizovanje osnovano sumnjiv okrivljeni Sreten Jocić“, navodi se u saopštenju VSS.

Inače, pored Kuzmanovića srpsko pravosuđe proletos je iza rešetaka smestilo i Željka Milovanovića Gavru (43), kao i Sretena Jocića (47), alijas Jocu Amsterdama, dok su u zagrebačkom pritvoru Slobodan Đurović Kardinal, Jocićev kum, kao i Amir Mafalani i braća od stričeva Luka i Robert Matanić.

Predmet je „zapečaćen“ posebnom naredbom tako da je svako iznošenje detalja iz spisa strogo zabranjeno, zbog čega nije moguće dobiti potvrdu ili demanti brojnih (ne) ozbiljnih spekulacija da validnih dokaza zapravo nema.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.