Izvor: B92, 20.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz vojnog kamiona ispale bombe

Beograd -- Iz kamiona VS na delu autoputa Beograd-Niš u blizini naplatne rampe kod Batočine ispalo 18 sanduka u kojima su bile ručne bombe.

Nijedna bomba nije eksplodirala, a mesto na kome se to dogodilo obezbeđivali su pripadnici vojne policije i MUP-a Srbije. Incident se dogodio oko 11 časova kada je vozač kamiona bombe prevozio iz Niša u Kragujevac na uništavanje. Osamnaest sanduka u kojima su ručne bombe rasulo se na naplatnoj rampi kod Batočine dok je vozač vojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kamiona plaćao putarinu.

Vojni kamion je prevozio rashodovane bombe iz skladišta u Nišu na uništavnaje u tehničko-remontni zavod u Kragujevcu.

Kako kažu u preduzeću Putevi Srbije, vozač nije čak ni primetio da su, dok je stajao na rampi, sanduci s bombama ispali iz kamiona.

"Došlo je od incidenta jer su se otvorila zadnja vrata kamiona i na naplatnoj stanici je ispalo 18 sanduka sa bombama. Smenovođa je obavestio nadleržne, a potom i polciiju koja ga je zaustavila kod Batočine" , kaže Darko Savić, zamenik šefa deonice Beograd-Batočina

Zaposleni Preduzeća Putevi Srbije odmah su evakuisani a mesto na kojem su bili rasuti sanduci s ekspolozivnim tovarom obezbedili su pripadnici i vojne i civilne policije.

Naplatna stanica kod Batočine, iz pravca Niša nakratko je bila zatvorena, a vozila su bila preusmeravana na rampu kod Lapova.

Gostujući u vestima TV B92, načelnik uprave za odnose sa javnošći ministarstva odbrane Petar Bošković, rekao je da su bombe oko 15 sati prebačene u Kragujevac na uništavanje i da je sada taj deo auto puta potpuno bezbedan.

"Ono što bih ja mogao da kažem u ovom trenutku zaista reč je o ručnim bombama i pakovanim u originalnim sanducima ako je uopšte za utehu građanima, dakle nije moglo da dođe do ekspolozije jer su upaljači bili odvojeni", rekao je Bošković.

Mesto gde su sanduci ispali na naplatnoj rampi Batočina odmah su obezbedili pripadnici MUP-a Srbije i Vojne policije, a upućena je i komisija Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je naložio hitno ispitivanje okolnosti pod kojima se incident dogodio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.