Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz grobnice iskopano 13 tela

Mališevo, Priština -- Portparol UNMIK-a Marša Pul izjavila je da je do jutros iz grobnice u kod Mališeva iskopano 13 tela.

Marša Pul, međutim, nije mogla da precizira da li je to konačan broj. Prema njenim rečima, najverovatnije je reč o posmrtnim ostacima Srba, koji su kidnapovani i ubijeni 1998. Portparol UNMIK policije Dimitrij Prijakin, s druge strane, kaže da da srpski novinari, koji su organizovano došli na konferenciju za novinare u Prištinu, mogu slobodno i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbedno da obiđu grobnicu u Mališevu.

U međuvremenu, predstavnici desetak srpskih porodica iz Orahovca, čiji su članovi nestali 1998, pozvani su da u petak u Orahovcu učestvuju u prepoznavanju delova odeće sa tela pronađenih u masovnoj grobnici kod Mališeva. Predsednik Komisije za nestala lica Saveta ministara Srbije i Crne Gore Gvozden Gagić rekao je Beti da će prepoznavanju odeće prisustvovati članovi porodica koji su sa nestalima imali poslednji kontakt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.