Iz Zagreba izručen osumnjičeni za ubistvo Blaža Ðurovića na Dušanovcu

Izvor: BKTV News, 11.Jul.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Zagreba izručen osumnjičeni za ubistvo Blaža Ðurovića na Dušanovcu

Darko Vesković (38) koji se zajedno Nemanjom Ivanovim (36) sumnjiči za teško ubistvo Blaža Ðurovića (39) na Dušanovcu 10. marta, izručen je Srbiji prošle sedmice iz Hrvatske.

On je 2. aprila uhašen u Zagrebu po međunarodnoj poternici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Beogradu.

"Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak je ostavio na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom od 2. aprila, a koji mu se računa od 3. jula kada je lišen >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << slobode", precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Ivanov je dve nedelje nakon ubistva Ðurovića, 24. marta uhapšen u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Oni se sumnjiče da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Teška saobraćajka u Beogradu, nastradao muškarac

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.