Izvor: Blic, 17.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz RS švercovali opasan eksploziv

Iz RS švercovali opasan eksploziv

BEOGRAD - Beogradska policija razotkrila je i 14. januara uhapsila grupu koja je krijumčarila eksploziv. Zbog sumnje da su nedozvoljeno nabavili oružje i municiju, uhapšeni su braća Goran (26) i Dragan Petrović (30) iz Srebrenice, Zvorničani Marko Krajišnik (24) i Miljan Skopljak (25), kao i Sreten Nešković (24) iz Bratunca, kod kojih je nađeno oko 30 kilograma eksploziva.

Ova petorka je početkom godine, za kupca u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beogradu, dogovorila nabavku 30 kilograma eksploziva iz Republike Srpske, i to po ceni od 700 maraka po kilogramu. Preko Zvorničkog jezera prokrijumčarili su 19,710 kilograma TNT, 5,650 kilograma 'pentrita', 2,550 kilograma 'heksogena', 9,49 metara sporogorećeg štapina i dve detonirajuće kapisle. Eksploziv su stavili u dve putne torbe i u 'audiju'(246-A-241) ih dovezli do Beograda, a policija ih je uhapsila na autoputu, kod restorana 'Steko'. A. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.