Italijani oslobodili srpskog policajca

Izvor: Vesti-online.com, 22.Sep.2011, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani oslobodili srpskog policajca

Italijanski sud je oslobodio policajca i bivšeg službenika DB-a iz Inđije Dražena Bakića (34) optužbe da je sa trojicom Srba i dvojicom Italijana ukrao četiri autobusa u toj zemlji, saznaju beogradski mediji.

Pored Bakića, sud u Mase Karare kod Firence oslobodio je i Nikolu Seovića (25) iz Stare Pazove, Milana Đorđevića (21) i Dragana Petrića. Bakić i trojica Srba, koji su uhapšeni 9. jula prošle godine, posle devet meseci pritvora pušteni su na slobodu, a italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sud je doneo oslobađajuću presudu jer nije našao dokaze da su počinili krivično delo. Zbog krađe autobusa se i dalje vodi istraga protiv Italijana Đuzepea Krisafulja (47) i Topoa Paskala (28), piše ''Alo''.

Oslobođeni Bakić je izjavio  za beogradski list da je zbog nezakonitog boravka u pritvoru tužio italijansku državu, od koje traži pola miliona evra odštete.

- Uhapšen sam kada sam sa Petrićem otišao u Italiju da kupim auto. On se tamo sreo sa jednim od uhapšenih Italijana, kojima je trebalo da preda 100 evra, koje mu je poslao prijatelj iz Srbije. Zbog svega što sam pretrpeo, tražim odštetu, ali italijanski sud odštetu po danu plaća 70 do 80 evra, što znači da bih dobio 20.000 evra, a mene je samo advokat koštao 15.000 evra. Istu tužbu je podneo i Seović - kaže Bakić, čiji će odštetni zahtev 3. oktobra razmatrati sud u Đenovi.

On navodi da će posle tog datuma moći da napusti Italiju pošto će tada dobiti putne isprave, saznaje beogradski list.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.