Izvor: B92, 19.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrazni postupak protiv Milana Lukica

Beograd -- Istrazni postupak protiv Milana Lukica i grupe koja je optuzena da je s njim ucestvovala u otmici 17 muslimana iz Sjeverina 22. oktobra 1992. pocinje 2. jula, saznaje Radio B92. Prvi svedoci ce se, tvrde izvori B92, pred istraznim sudijom Momcilom Krivokapicem u Okruznom sudu u Uzicu pojaviti 2. i 3. jula.

Milana Lukica zbog zlocina nad civilima u Visegradu trazi i Haski tribunal i on je jedan sa spiska jugoslovenskih drzavljana koji jos nisu predati tom sudu. Lukic >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se, medjutim, navodi i kao organizator otmice 20 putnika iz voza Beograd-Bar u stanici Strpci 27. februara 1993. Lukic je bio uhapsen neposredno nakon otmice putnika iz Sjeverina, ali je pusten iz pritvora zbog nedostatka dokaza. Potom je deportovan u Republiku Srpsku. U aprilu 1994. uhapsen je u Beogradu, navodno zbog posedovanja oruzja. Godinu dana je drzan u pritvoru bez resenja. Posle saslusanja je takodje predat RS. Optuzen za ucesce u otmici u Strpcima, Lukic se pojavljivao i pred Okruznim sudom u Beogradu 1998, na inicijativu predsednika Viseg suda u Bijelom Polju Vukomana Golubovica koji vodi proces protiv Nebojse Ranisavljevica, Lukicevog saucesnika u tom zlocinu.

Radio B92 saznaje da svedoci koji ce se 2. jula pojaviti pred Okruznm sudom u Uzicu nisu prvi koji su pozvani da svedoce o otmici u Sjeverinu. U Okruzni sud u Beogradu vec su bili pozivani neki od njih, medju njima vozac autobusa i vozac kamiona koji je slepovao autobus, navodno pokvaren, do Visegradske banje, gde se smatra da su oteti pobijeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.