Izvor: B92, 01.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zloupotreba u PIK Zemun

Beograd -- Okružni sud u Beogradu pokrenuo je istragu protiv šestorice osumnjičenih za zloupotrebe u preduzeću PIK Zemun.

Bivši rukovodioci preduzeća Milorad Đokić, Rajko Mandić, Dejan Kranjčević, Lazar Ružičić, vlasnik silosa Jakovo Đorđe Božić i sudski veštak Petar Munćan saslušani su sinoć pred istražnim sudijom koji im je odredio pritvor do 30 dana, rekla je portparol Okružnog suda Ivana Ramić agenciji Beta.

"Sva šestorica osumnjičenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su saslušana i istražni sudija je doneo rešenje o sprovođenju istrage zbog zloupotrebe službenog položaja i odredio im pritvor", navela je Ramić.

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je juče sprovođenje istrage protiv šestorice osumnjičenih za prodaju 300 hektara zemljišta PIK Zemun, kojem su umanjili stvarnu vrednost za više od pet milijardi dinara.

Nekadašnji predsednik Upravnog odbora PIK Zemun Lazar Ružičić iz Beograda i doskorašnji direktori Milorad Đokić iz Novog Sada, Rajko Mandić iz Novih Banovaca (sada šefa Odseka unutrašnje fitosanitarne inspekcije u Ministarstvu poljoprivrede) i Dejan Kranjčević iz Beograda, Božić i Munćan uhapšeni su u četvrtak.

Tužilaštvo je u zahtevu za sprovođenje istrage navelo da su oni od 2002. do 2006. godine, na osnovu falsifikovanih odluka i bez saglasnosti državnih organa, protivpravno prodali oko 300 hektara zemlje koja je bila vlasništvo preduzeća PIK Zemun.

Ovo zemljište se nalazi neposredno uz autoput Beograd-Novi Sad, gde je u toku izgradnja zaobilaznica oko Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.